دستورالعمل نصب و راهاندازی استخرهای پیشساخته فایبرگلاس زرفام
1- ارزیابی محل نصب
قبل از هر چیز باید ارزیابی دقیق محل نصب استخر توسط کارشناسان مجرب صورت گیرد. این کار می تواند کمک شایانی به کاهش هزینه های نصب استخر و همچنین کاهش ریسک های پروژه نصب نماید. لذا قبل از رسیدن استخر به محل، کارشناس می بایست موارد زیر را به دقت بررسی نماید:
- محل نصب استخر پیش ساخته در داخل محدوده تملک مالک نصب گردد و تداخلی با املاک مجاور نداشته باشد.
- محل نصب استخر با خطوط انتقال آب و فاضلاب، خطوط انتقال برق و سایر عوارض ساختمانی تعارض نداشته باشد.
- خواسته های مشتری در خصوص محل نصب استخر کاملا در نظر گرفته شود.
- مسیر انتقال آب برای پر کردن استخر با مشکل مواجه نباشد.
- با توجه به امکانات در دسترس مسیر مناسب و امنی برای انتقال استخر توسط ماشین و جرثقیل برای حمل و نصب، مشخص گردد.
- در صورت نیاز به تعمیرات تجهیزات جانبی مانند دستگاه تصفیه آب، سیستم گرمایش، لوله کشی آب و سایر ملحقات قابلیت دسترسی راحت و مناسبی را داشته باشند.
- مطمئن شوید تا محل مناسب و ایمنی برای نصب تجهیزات الکتریکی وجود داشته باشد. همچنین برای این تجهیزات دسترسی مناسبی در نظر گرفته شود.
- محل دپوی خاک حاصل از حفاری قبلا مشخص گردد، به گونه ای که خاک حاصل از حفاری مانعی برای حمل و نصب استخر نباشد. همچنین پس از نصب استخر مسیر انتقال خاک به بیرون از ساختمان با استخر مسدود نشده باشد.
- مسائل زیبایی شناختی محوطه با مشورت با مالک حتما در نظر گرفته شود تا محوطه پس از نصب استخر با توجه به درختان و گیاهان، فرم ساختمان و محوطه سازی، دسترسی به ساختمان، دسترسی به نور خورشید، حریم شخصی و … کاملا مطابق با سلیقه مشتری باشد.
2- گودبرداری
پس از مشخص شدن محل دقیق نصب استخر، مراحل زیر به منظور گود برداری می بایست طی گردد.
- با توجه به ابعاد استخر خریداری شده توسط مشتری، ابتدا میله نشان در چهارگوشه خارجی استخر کوبیده شده و علامت گذاری شود. توسط یک متر فواصل این نقطه ها به صورت طولی، عرضی و قطری به دقت کنترل گردد تا طول، عرض و قطر این نقاط با هم برابر باشد. به عبارت دیگر همانطور که در تصویر زیر مشخص است می بایست:
طول1= طول2 و عرض1= عرض2 و قطر1 = قطر2
- اکنون که ابعاد دقیق استخر بر روی زمین مشخص شده است از هر طرف نیم متر فاصله گرفته و بوسیله پودر گچ بر روی زمین علامت گذاری شود.
- محدوده علامت گذاری شده با وسیله مناسب تا عمق 20 سانتیمتر پایین تر از عمق اسمی استخر حفاری گردد. برای مثال در صورتی که عمق استخر از بالاترین لبه تا کف 160 سانتیمتر است، عمق گودال حفر شده می بایست 180 سانتیمتر باشد.
- خاک حفاری می بایست حداقل یک متر با گودال حفر شده فاصله داشته باشد تا در روند نصب مشکلی بوجود نیاورد.
نکته1- در صورتی که استخر در محوطه ای با محدودیت نصب می شود، سمتی که به دیوار یا کناره زمین چسبیده است باید مطابق با محدودیت کنده شود.
نکته2- در صورتی که استخر در منطقه ای با خاک ناپایدار نصب می شود، ابتدا دیواره گودال باید دیوارچینی شود. دقت شود که دیواره تا بدنه استخر حداقل 30 سانتیمتر از هر طرف فاصله داشته باشد.
3- آماده سازی کف
- ابتدا کف گودال را تراز نموده و سپس با استفاده از کامپکتور و یا تخماق دستی کوبیده و متراکم نمایید.
- توجه شود در زیر استخر به هیچ وجه نباید خاک دستی و یا نخاله ریخته شود.
- در مرحله بعد با استفاده از بتن با عیار 250 ،کف گودال را به ضخامت 15 الی 20 سانتیمتر می پوشانیم.
- توجه شود که سطح سیمان باید کاملا تراز و لیسه ای شده و به نحوی صاف گردد که هیچگونه پستی و بلندی نداشته باشد.
- تراز روی سطح بتن باید به نحوی باشد که وقتی استخر روی آن قرار گیرد، تراز روی لبه استخر با تراز نازک کاری نما یکی شود.
4- جایگذاری و نصب استخر
پس از خشک شدن و گرفتن بتن کف، استخر با روش مناسب و با استفاده از جرثقیل و تسمه های مناسب به طور دقیق در محل خود قرار گیرد. توجه شود جهت رگلاژ کف به هیچ وجه در یک نقطه و یا یک سمت، از سنگ و یا ارتفاع دهنده موضعی استفاده نشود تا باعث جدا شدن بخش¬هایی از کف استخر از روی بتن شود. این موضوع باعث شکستگی استخر شده و به آن آسیب می رساند.
- نکته بسیار مهم: کل کف استخر باید به طور کامل بر روی کف بتنی دقیقا بنشیند.
5- نصب لوله ها و تجهیزات برقی
- پس از اتمام جایگذاری استخر، ابتدا لوله های خروجی تصفیه کف و زیر اسکیمر، با توجه به محل نصب تاسیسات تصفیه و ورودی استخر متصل و تا محل تاسیسات کشیده شود.
- بدیهی است محل نصب اتاقک تاسیسات نباید در زیر پله¬های استخر باشد و باید در محل جداگانه تعبیه و لوله ها به آنجا متصل شود.
- لوله های خروجی سیستم تصفیه به صورت مناسب تا نازل های جت کشیده شده و به آنها متصل گردد.
- دقت شود از میزان کافی نوار تفلون و چسب آببند برای متصل کردن اتصالات استفاده گردد.
- کلیه اتصالات با استفاده از روشی مناسب تست شود تا از عدم وجود نشتی در آنها اطمینان حاصل شود.
- سیم برق چراغ های استخر از داخل لوله خرطومی مناسب و یا لوله به نزدیک چراغ ها کشیده شده و با استفاده از سرسیم مناسب به سیم های چراغ ها متصل شوند و با استفاده از وارنیش به صورت کامل پوشیده شود.
- نکته (بسیار مهم): ولتاژ ورودی برق چراغ ها 12 ولت می باشد و باید از آداپتور متناسب با آنها استفاده شود. هرگز برق شهر را به صورت مستقیم به چراغ ها متصل نکنید.
- نکته: استفاده از کلید حفاظت از جان در تابلو فرمان الزامی است.
6- پرکردن دور استخر
در صورتی که خاک محل گودبرداری مخلوط شن و ماسه بوده و خاک گل نباشد، آن را با بتن عیار 150 مخلوط کرده و با آب کمی آن را مرطوب و به مرور دور استخر ریخته و در لایه های 20 سانتی متری پخش و با استفاده از تخمال دستی آن را تا حد امکان فشرده می نماییم. توجه شود در محل پس از پخش لایه نیز می توان مقداری رطوبت به آن اضافه نمود.
همچنین در صورتی که خاک منطقه گِلی بود، مراحل فوق را با استفاده از مخلوط خاک شن و ماسه ای که از جای دیگر تهیه می گردد می بایست انجام داد.
با توجه به اینکه پرکردن پشت استخر باعث به وجود آوردن فشار در پشت دیواره ها می شود، برای خنثی کردن این فشار و جلوگیری از برآمده شدن دیواره استخر، داخل استخر را متناسب با میزان خاکی که در هر مرحله در پشت دیواره ریخته می شود از آب پر نمایید.
در محل هایی مانند زیر پله ها و یا زیر لبه ها که به صورت کنسول و یا شیب معکوس می باشد، تا حد امکان با مخلوط شن و ماسه و سیمان پر شده و فشرده شود و برای پرکردن نهایی مکان های فوق مطابق روش تزریق که در ادامه توضیح داده می شود عمل می گردد.
7- تکمیل پرکردن محل های شیب معکوس و لبه ها با دوغاب سیمان
در هنگام پر کردن با مخلوط، در محل هایی مانند زیر پله ها و یا زیر لبه ها که به صورت کنسول و دارای شیب معکوس می باشد، تعدادی شیلنگ پلی اتیلنی 0.5 اینچ مطابق شکل زیر نصب گردد.
پس از اتمام خاکریزی و فشردهسازی، با استفاده از ارتفاع دادن شلنگ و قیف،
دوغاب سیمان رقیق را به محل های تعبیه شده تزریق کنید تا کاملا پر شود. عمل فوق باعث می شود
از شکستگی در اثر خالی بودن سطح جلوگیری کند.
- توجه شود خاکریزی باید تا ارتفاع زیر نازککاری کف محل سیمانکاری، کاشی، سرامیک و یا چوبکاری انجام شود.